Santos fiets

Santos Bikes

Digitale product-configurator voor custombuilt fietsen

Santos Bikes - de Fietsenmaker

Santos Bikes maakt custombuilt fietsen; maatwerk voor fietsliefhebbers met speciale wensen. Fietsen die je tot in het kleinste detail mag customizen.

De wens van Santos: een online applicatie waarmee klanten hun ideale fiets samenstellen, een prijsopgave krijgen en direct bestellen.

De uitdaging aan ons: een handige ‘customizer’ die klanten alleen de juiste combinaties van onderdelen laat zien.

Product-configurator

Voor Santos bouwden we een product-configurator waarmee wereldreizigers, racefietsers, toerfietsers en vakantiefietsers hun eigen fiets kunnen samenstellen. Op maat. Dat luistert vaak nauw. Want lampje A past bijvoorbeeld alleen op spatbord A. Wil je veel bagage kunnen vervoeren? Dan sluit de product-configurator direct niet-relevante modellen uit. Gaat de reis over onverharde wegen? Eén klik en je ziet uit welke geschikte frames je kunt kiezen. De matrix die dit stappenplan voedt, is gebaseerd op grondig rekenwerk zodat snel ingewikkelde offertes gemaakt kunnen worden.

De product-configurator is eenvoudig in gebruik, gemaakt met oog voor detail en zonder onnodige functies. Prettig voor zowel klanten als dealers. Daarnaast hebben we de configurator naadloos geïntegreerd in het productieproces van Santos. Zo werkt de fabriek optimaal effectief aan het bouwen van deze prachtige fietsen.

Door de modulaire opbouw heeft onze software onbeperkte mogelijkheden tot maatwerk en uitbreiding. Voor Santos werken we nu aan een vervolgstap: de Scan-app. Door iedere stap en ieder onderdeel met een QR-code te scannen zie je direct de status van de order. In de toekomst kunnen nageleverde onderdelen zo snel en eenvoudig worden toegekend aan de juiste order.  

Binnen enkele minuten een offerte op maat

De product-configurator van Santos is slank, webbased en betaalbaar. De klant heeft binnen enkele minuten een offerte op maat, ook bij complexe orders. 

Hierdoor is de doorlooptijd van het maken van offertes sterk gereduceerd (met soms wel 90 procent). Meerdere gebruikers (naast verkoopafdeling kunnen dit ook klanten zijn) kunnen online snel een offerte maken.

"Wij gebruiken de product-configurator voor onze custombuilt fietsen. Vroeger duurde het maken van een offerte een dag. Nu rolt er binnen drie minuten een offerte uit! Ook bij onze dealers."
- Santos Bikes

3
minuten voor een offerte op maat
90%
sneller bestelproces
Belangstelling voor een Online Configurator?