Jeroen Soeterbroek
09.11.2018

De stad Den Haag & #SMWNL blijken een goede combinatie!

1811-SMW-CH-Header
Social Media Week

Als je werkt in de digitale industrie dan ken je dit gevoel misschien wel: je betaalt 489 Euro voor een hip tech-congres in de hoofdstad, je staat uren in de rij voor je kaartje, je rent op de dag zelf van zaal naar zaal en staat soms meer dan een half uur te wachten op je koffie. Aan het einde van de week kom je tot de conclusie dat het wel leuk was, maar dat het je niet heeft gebracht wat je ervan had verwacht. Wij denken dat dit anders kan.

Eind 2017 ontving mijn businesspartner Maarten Reijgersberg de wethouder van Den Haag in Chicago. Zij bezochten daar samen met een delegatie Social Media Week (SMW) Chicago. 

Social Media Week is een wereldwijd evenement dat in bijna alle grote steden van de wereld, zoals London en New York, een 3-daags programma heeft. We zijn er trots op dat wij dit concept naar Nederland hebben gehaald. Na afloop van de trip kregen we de volle 100% steun van de Gemeente Den Haag om dit mooie evenement in de stad te organiseren. 

In mijn ogen is Den Haag de ideale stad om dit evenement te hosten. Niet voor niets is het dé congresstad van Nederland en huisvest de stad meer dan 150 NGO’s en (hoofd)kantoren van wereldspelers zoals Shell, Amazon, Huawei en T-Mobile. Last but not least is de stad ook de bakermat van de nieuwsvoorziening rond politiek Den Haag.

Value for money, binnen een intieme setting waarbij je de sprekers bijna moet kunnen aanraken. Dát was het uitgangspunt voor de organisatie. Maximaal 500 liefhebbers op een toplocatie, met goede sprekers uit binnen- en buitenland, tijd voor een gesprek en een koffie en bovendien sterke inhoudelijke partners.

De prijs is bewust laag gehouden. We willen namelijk dat iedereen die lichtjes in zijn ogen krijgt van ons vak naar dit evenement toe kan gaan. Hoe gaaf is het dat de CEO van een internationaal merk naast een 21-jarige influencer zit? 

Ik ben dan ook trots dat RauwCC, ConnextLAB én Connect Holland als één van de hoofdsponsors hun relaties hebben uitgenodigd op dit evenement. Drie dagen lang hebben we fantastische sprekers gehoord, een livestream met London gefaciliteerd (handig voor als je vliegangst hebt) en de dagen afgesloten met een knallend avondprogramma. Want een mooi feestje hoort erbij natuurlijk.

Tenslotte bedank ik de Gemeente Den Haag, alle sponsors en partners en natuurlijk ons team voor de mogelijkheid om dit te realiseren! Wil je er volgend jaar ook (weer) bij zijn? Save the date voor: 13 t/m 15 november 2019.

ps. En misschien komt Mark Rutte dan ook nog wel even langs? Hij heeft namelijk nog een vacature openstaan volgens het algemeen dagblad

Meer stories