Kennis delen is vermenigvuldigen

Met alleen deze open deur krijgt mijn boodschap hoogstwaarschijnlijk weinig aandacht. Toch breng ik dit onderwerp graag weer eens ter sprake. En nodig je en passant uit voor een verhelderende lunch.

Het valt me namelijk steeds meer op dat ‘’kennis delen’’ inmiddels als een proces in de meeste organisaties is geborgd. Met lijnen naar zusterorganisaties in de branche waar praktijkvoorbeelden overeenkomen en ervaringen worden gedeeld. Logisch. Veilig. Maar het prikkelt je nieuwsgierigheid niet.

Overstijg de branche

Een stapje verder zie ik het in mijn eigen omgeving. Voor ons als Connect Holland nemen wij elke ervaring mee naar een volgend project. De opgedane kennis binnen de afronding van een loopbaanplatform, voor bijvoorbeeld de zorg, delen we binnen en buiten het team. En vervolgens nemen we het mee in de ontwikkeling van een loopbaanplatform voor de transportsector.

Op deze manier overstijg je de branche én prikkel je de interesse om verder te kijken dan je eigen wereld. Als je dat doet, en je onderdompelt in een vreemde branche dan vind je vanzelf de parallellen. Zelf probeer ik elke dag iets te leren. Mezelf uit te dagen. En dan kom je, meestal op de meest onverwachte momenten, ineens tot grootse inzichten.  

 

Valkuilen

Uiteraard kunnen wij niemand dwingen om zijn of haar kennis te delen, maar wij kunnen je wel aanmoedigen door de juiste omgeving te faciliteren. In ons ConNext Lab laten wij dagelijks een kruisbestuiving ontstaan tussen klanten en haar eindgebruikers, mensen die daadwerkelijk het product gaan gebruiken. Wij laten ondernemers hun idee pitchen voor mede-ondernemers, zodat in een vroeg stadium bepaalde valkuilen naar boven komen drijven en wij inspireren onze eigen klanten en collega's met presentaties.

 

Open discussie

Graag bied ik je een mogelijkheid om ook jouw gezichtsveld te verbreden. Onze maandelijkse innovatielunch is een goede stap. Tijdens deze lunch komen uiteenlopende onderwerpen naar voren op het gebied van digitale transformatie. Met praktijkvoorbeelden uit iedere branche, in een open discussie, vanuit meerdere kanten belicht.

Wil jij je kennis (én je netwerk) verbreden? Stuur mij dan een e-mail via florian@connectholland.nl.