De voordelen van het open source CMS Sulu

Een zelf-ontwikkeld CMS hadden we al; Windmill. Connect Holland biedt sinds kort ook een open source CMS, namelijk het op Symfony gebaseerde Sulu CMS. En dat heeft nogal wat voordelen.

Door Sulu als CMS te gebruiken bouwen we projecten met Symfony als back-end. Symfony is een van ‘s werelds grotere PHP-frameworks. Haar componenten zie je terug in veel andere bekende opensource-projecten als Drupal, phpBB, eZ Publish en Laravel.

Zes voordelen van Sulu

Meertalig

1

Sulu is vanuit de basis ingericht op meertaligheid. Zijn er meerdere talen van toepassing in het project, dan worden deze geïntegreerd in een project. Hierdoor is er geen onderhoud nodig aan diverse losse projecten, maar wordt een pagina eenvoudig vertaald binnen het project zelf. Content wordt van de ene taal naar de andere gekopieerd. Is content in een bepaalde taal niet beschikbaar, dan kan een fallback-taal gebruikt worden.

Het project wordt zo ingesteld dat het de taal herkent aan de hand van de domeinnaam, of er wordt gebruik gemaakt van verschillende paden in de url.

Het CMS zelf is beschikbaar in het Engels, Duits of Frans en dankzij de inspanningen van Connect Holland óók in het Nederlands!

Multi-platform

2

Sulu is inzetbaar voor een simpele bakker-om-de-hoekwebsite, maar ook om grote corporate projecten mee te integreren, waarbij bijvoorbeeld de website van het hoofdkantoor en verschillende divisies naast elkaar staan binnen dezelfde omgeving. De verschillende onderdelen worden ingedeeld in zogenaamde webspaces. Global Content zorgt voor het onderling delen van bepaalde informatie.

Multi-channel

3

Content-editors zien in een live-preview verschillende device views, wat een goed beeld geeft hoe hun nieuwe content er binnen hun responsive site uitziet in verschillende situaties. Bovendien genereert het platform naast HTML verschillende output formats als XML, RSS en JSON.

Centraal asset-management

4

Documenten en afbeeldingen worden centraal beheerd. Het asset-management biedt ondersteuning van meertaligheid.

Templating met blokken

5

Pagina’s zijn op te delen in diverse blokken van waaruit verschillende templates worden opgebouwd. Waardoor er op een eenduidige wijze verschillende type pagina’s samen te stellen zijn.

Easy development

6

Sulu en Symfony houden zich aan diverse PHP-FIG-standaarden, waardoor code een uniform uiterlijk krijgt en ontwikkeling makkelijker wordt. De makers van Sulu zijn online beschikbaar en bieden snel hulp via chat bij vragen. Sulu is makkelijk te configureren door middel van XML-bestanden. En Symfony is zeer goed gedocumenteerd.