Giesecke & Devrient.
Tech brengt tech tot leven

AR-papegaai leert kinderen over vals geld

 • Client

  Giesecke & Devrient
 • What we did

  iOS, android, ARCore, ARKit, augmented reaility
 • The Team

  Full service development squad

Uitdaging

 

Hoe leer je jonge kinderen op een speelse én informatieve manier over geld? Dat was de grote vraag van Giesecke+Devrient GmbH. De Duitse drukkerij maakt onder andere bankbiljetten, waardepapieren, cheques én technologie voor echtheidskenmerken.

Een groot focuspunt van het bedrijf is het supporten van nationale banken om vals geld te voorkomen. .

Met name jonge kinderen laten zien wat het verschil is tussen echt en vals was een behoorlijke uitdaging, maar ook een logische stap aangezien zij de klanten van de toekomst zijn. Hen op een positieve manier en zo ‘vroeg’ mogelijk kennis laten maken met Giesecke+Devrient wekt vertrouwen en kan ervoor zorgen dat zij later opnieuw aankloppen voor business. Maar op welke wijze houd je dit als bedrijf interessant, luchtig en leuk?

 

‘It’s great to have money, but are you sure it’s real?’ - Penny the Parrot

Deliverables

Penny, een AR-papegaai:    
 • ARCore & ARkit augmented image tracking
 • 3D Modellen met voiceovers
 • AR frameworks voor Android & iOS die ingezet kunnen worden om elk mogelijk verhaal te vertellen
 • Gamification om trophies vrij te spelen

"Penny loopt écht over mijn scherm!”

Timo (8 jaar)

Oplossing

Een toegankelijk en aandoenlijk vriendje voor kinderen dat via een app tot ‘leven’ komt vanuit een speciaal ontworpen bankbiljet. Op papier van ‘echt’ geld, inderdaad. Speciaal ontworpen en gedrukt voor deze toepassing. Via de dynamische en vrolijke app vertelt Penny over de veiligheidskenmerken waarbij interactie en klikken in de AR-wereld mogelijk is. 

Aangezien er meer landen zijn met diverse bankbiljetten, was het van belang dat er een script library werd gebouwd dat gemakkelijk in staat stelt om nieuwe vragen en veiligheidskenmerken aan het verhaal toe te voegen of te verwijderen. En dat deden we!

Samen met RauwCC ontwikkelden we bij team Appetite een grappig animatiediertje dat meteen futureproof werd gemaakt door bij de ontwikkeling ARCore(Android) en ARKit(iOS) in te zetten. Hierbij zijn Augmented Images qua techniek toegepast voor het herkennen van het bankbiljet.

 

App ‘met veren’ maakt leren leuk én boeiend!

10 minuten om een kind wegwijs te maken in de wereld van echt en vals geld

Resultaat

Ontwikkeling en vooruitgang gaan sneller dan het licht. Penny is nog een jonge papegaai, dus volop in de groei. Het duurt nog even voordat ze echt ‘volwassen’ is en alle ontbrekende puntjes definitief op de i staan. Volledige ondersteuning wordt nog niet op alle gebieden 100 procent geboden. Best een flinke uitdaging als functionaliteiten zo nu en dan toch anders lijken te werken dan gepland. Maar precies dat is waar ontwikkeling om draait. Leren én groeien. 

Hoe dan ook: met deze app heeft Giesecke+Devrient een innovatieve en verrassende tool in handen die goed aansluit bij de jeugdige doelgroep en de nationale banken. Het bedrijf wilde méér dan sec iets leren. Ze wilden door middel van Penny in de gedachten blijven van kinderen en tegelijkertijd een helpende hand bieden. Het sympathieke karaktertje en de gemakkelijkheid van de app zorgen ervoor dat kinderen op een unieke wijze goed zijn voorbereid op de toekomst. In ieder geval wat geld betreft.

Meer informatie over deze case?
Sluiten