MIND.
Kiezen in de GGZ: Gebundelde informatie over zorgaanbieders, voor huisarts én patiënt.

Transparantie in de geestelijke gezondheidszorg

 • Client

  MIND
 • What we did

  Design Sprint, Strategie, Bouw, Beheer
 • The Team

  Full service development squad

Uitdaging

De afgelopen jaren is er veel informatie verzameld over zorgaanbieders in de ggz, bijvoorbeeld over specifieke kenmerken, kwaliteitsniveau en specialisaties. Deze informatie is wel te vinden, maar niet toegankelijk en zeker niet op zo’n manier dat je gemakkelijk zorgaanbieders kan zoeken, filteren en met elkaar vergelijken. 

MIND nam het initiatief om deze informatie transparanter te maken, samen met diverse partners in de geestelijke gezondheidszorg. Connect Holland ging aan de slag met de ontwikkeling van het platform. Grootste uitdaging? Het koppelen aan de verschillende partijen die informatie aanleveren.

Via kiezenindeggz.nl vind ik eindelijk wachttijden van verschillende behandelaren bij mij in de buurt
[]

Deliverables

 
 • State-of-the-art website op basis van angular 
 • Koppelingen met Vektis, Thuisarts.nl, Zorgweb, Mediquest, Zorginstituut Nederland en MIND
 • Geavanceerde zoekfunctionaliteit op basis van elastic search

“We hebben een eigen informatiekaart, maar gebruiken kiezenindeggz.nl om onze klanten van informatie te voorzien”

Verzekeraar

Oplossing

Met de keuze-ondersteunende website kiezenindeggz.nl kunnen patiënten en doorverwijzers - zoals bijvoorbeeld huisartsen - gemakkelijk zoeken naar een psychiater of psycholoog bij hen in de buurt. De website geeft informatie over de wachttijd per ggz-aanbieder, per type aandoening (bijvoorbeeld autisme, depressie, et cetera) en de vergoeding voor een behandeling.

Het initiatief sluit aan bij de ambitie van MIND, ZN en het ministerie van VWS om mensen die op zoek zijn naar therapie meer inzicht en houvast te bieden. Bovendien wordt zo de transparantie van de geestelijke gezondheidszorg vergroot. En dat was hard nodig.

Het platform geeft meer inzicht en houvast voor mensen die therapie zoeken

Duizenden bezoeken per maand

Resultaat

Alweer ruim een jaar geleden ging kiezen in de ggz online. Een resultaat waar het projectteam trots op is! Stap voor stap wordt de geestelijke gezondheidszorg transparanter. Niet alleen voor de cliënt of patiënt, maar voor iedereen. Uiteraard staat ontwikkeling nooit stil en dat geldt ook voor dit platform. Daarom worden er constant nieuwe updates gedaan om de website nóg beter aan te laten sluiten bij de wensen en behoeftes van verwijzers en hulpzoekers in de ggz.

Kiezen in de ggz wordt sinds de lancering steeds meer gebruikt. Met duizenden bezoekers per maand voorziet dit platform duidelijk in een behoefte waar mensen al langer naar op zoek waren.

Meer informatie over deze case?
Sluiten