OOGdruppelen-app

OOGdruppelen-app

App voor beter oogdruppelen

Oogdruppelen is voor veel mensen lastig. Vervelend, want na een operatie is goed en op tijd druppelen belangrijk voor het genezingsproces. Het Oogziekenhuis in Rotterdam zocht een slimme manier om hun patiënten hiermee te helpen.

Aanpak

We begonnen met een onderzoek naar de beste oplossingen voor de doelgroep. Bij de doelgroep - die meer divers bleek dan in eerste instantie gedacht - is er sprake van een behoorlijk verschil in leeftijd, opleiding, taalvaardigheid of digitale vaardigheden. Kortom, we moesten met veel varianten rekening houden. Zo kwamen we tot de volgende functionaliteiten op de app:

  • Goed leesbaar lettertype en grote menuknoppen;
  • Contrasterende kleuren voor mensen die kleurenblind zijn;
  • Afbeeldingen ter ondersteuning van de tekst;
  • Voorleesfunctie;
  • Geen internetverbinding nodig - de app werkt offline;
  • Agendafunctie die een seintje geeft als het tijd is om te druppelen.

Natuurlijk is het ontwerp van de app volledig in de huisstijl van Het Oogziekenhuis, van kleurgebruik tot icoontjes en lettertype.

Eenvoud is kracht

De kracht van deze app, die patiënten stap voor stap het druppelproces doorloodst, zit hem in de eenvoud. De app is niet alleen onderdeel van de behandeling voor de ruim 20 duizend patiënten van Het Oogziekenhuis, ook voor andere oogpatiënten is hij handig. Daarom stelde het Oogziekenhuis hem gratis ter beschikking in verschillende appstores.

De illustraties en pictogrammen van de app zijn gemaakt door Ritzen-Design-Consult.

20000
patiënten moeten oogdruppelen
12:00
gepland oogdruppelen
Druppelen met een app?