WerkInZicht brandbox

Mobiliteitsplatform WerkInZicht

Randstad HR Solutions

Van inspanningsverplichting naar écht resultaat in het traject

Randstad HR Solutions is marktleider in het begeleiden van mensen van werk naar werk. Vanuit boventalligheid, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid, of omdat ze dat zelf willen. Randstad helpt bedrijven en werknemers graag verder met een reïntegratietraject, outplacement of begeleiding en coaching.

Professionals in loopbaanbegeleiding merkten dat de eisen van opdrachtgevers veranderden: van inspanningsverplichting naar écht resultaat in het traject. Een nieuwe baan. En ze eisten meer transparantie: welke stappen neemt wie, op welk moment, en waar leidt dat toe? Randstad HR Solutions, marktleider op het gebied van mobiliteit en outplacement, zag al snel in dat die nieuwe marktvraag een ander soort proces en online ondersteuning nodig had.

Het krachtigste mobiliteitsplatform van NL

Als digitaal partner van Randstad op het gebied van digitale mobiliteit begonnen we met een kort maar intensief voortraject. Hierin legden we de dromen en visies over de toekomst van loopbaanbegeleiding met de Randstad-adviseurs vast, en vertaalden deze in nieuwe processen.

Daarna bouwden we stapsgewijs aan een innovatief self-serviceplatform voor iedereen die nieuw werk zoekt: WerkInZicht. Een oplossing die de nadruk legt op zelfregie, voorzien van specifieke functionaliteiten voor de drie hoofdgebruikers: kandidaten, HR-professionals en opdrachtgevers. Met uiteraard een procesvolg-systeem, een vacaturebank, een eigen portfolio, rapportages, gerichte assessments en een heleboel koppelingen met diverse externe loopbaaninstrumenten en andere systemen.

Marktleidend concept arbeidsmobiliteit

Het concept voor WerkInZicht is in de digitale transformatie van arbeidsmobiliteit nu marktleider in haar vakgebied. Er zijn al meer dan 20 duizend trajecten uitgevoerd, vele honderden adviseurs en andere HR-professionals werken er dagelijks mee en het kent koppelingen met kwaliteitsinstrumenten van bijvoorbeeld Textkernel, Ixly en Meurs.

Maar het meest belangrijk: de administratieve druk voor kandidaat en adviseur is met ruim 30 procent verminderd. Nu is er veel meer tijd om te werken aan wat écht belangrijk is: die nieuwe, passende baan vinden.

300+
Loopbaanadviseurs
30000+
Trajecten
+30%
Performance