iAsk, dé mobile app voor industrie-overstijgend netwerken


read more

Uitdaging

In een tijd waarin je minder grote evenementen bezoekt, is netwerken extra lastig. Als het, zoals bij innovatie- en kennisplatform iTanks, je core-business is om mensen bij elkaar te brengen, dan biedt een online platform uitkomst. Een digitale ondersteuning bij het verbinden van bedrijven, kennisinstituten en industrie-experts. Connect Holland maakte voor iTanks een netwerkapp op maat, waarbij precies dit uitgangspunt leidend was. iAsk is de mobile app die uitdagingen en oplossingen van verschillende industrieën bij elkaar brengt. Zo kan een vraagstuk in de scheepsbouw bijvoorbeeld baat hebben bij een innovatie uit de verpakkingsindustrie. De iAsk-app is onderdeel van een groter platform waarbinnen organisaties zulke vraagstukken kunnen uitzetten in een netwerk, oplossingen kunnen vinden én eigen oplossingen kunnen delen, om zo elkaar te stimuleren.

Client

iTanks

Product

Mobile app
itanks-a itanks-b itanks-c

Samen voor innovatie

Connect Holland heeft net als iTanks Rotterdamse roots, maar dit was de eerste keer dat beide bedrijven samenwerkten. Na het project grondig te hebben doorgesproken met iTanks en een externe innovatiemanager, pakte Connect Holland het inrichten van de mobile app op. Het uitgangspunt daarbij was de doelgroep, ofwel: wat heeft het netwerk nodig? Zij moeten immers geholpen zijn met de app. Het team bleef dan ook in nauw contact met iTanks, om vorm te geven aan de gebruikerswensen die vanuit iTanks geformuleerd werden. Zo zijn er binnen de iAsk-app verschillende onderdelen, voor verschillende vraagstukken:

  • De iSolutionsGuide, voor het vinden van oplossingen die de industrie al biedt,
  • iChallenges voor het uitzetten van een vraagstuk, 
  • iFinance voor hulp bij financiering en subsidies
  • en iEvents voor evenementen. 
Al deze onderdelen zijn verbonden met één database, zodat de informatie in de app altijd up-to-date is. Met het gebruik van de mobile app krijg je toegang tot een uitgebreid netwerk van meer dan 5000 organisaties, van de voedselverwerkingsbranche tot de maritieme industrie. iAsk biedt op die manier alle kansen om innovatie vooruit te helpen.

 

Een zoekfunctie met filter

De belangrijkste feature van de iAsk-app is de zoekbalk, die ervoor zorgt dat je met jouw ‘challenge’ snel bij de juiste oplossingen en industrieën uitkomt. Maar, hoe zoek je nu in een netwerk van zo’n 5000 aanbieders? De zoekfunctie was een vraagstuk waarmee wíj aan de slag gingen. Je wil immers voorkomen dat de app terugkomt met informatie die voor jou niet relevant is. Het team heeft de zoekfunctie aangepast om delen van de vraag weg te filteren, zodat alleen echte matches als resultaat naar voren komen. Natuurlijk was dit een kwestie van afstemmen: woorden als ‘de’ en ‘het’ kunnen zonder problemen worden weggelaten, maar voor betere zoekresultaten was dat niet genoeg. Tot tevredenheid van zowel iTanks als gebruikers is het gelukt de zoekfunctie te optimaliseren, zodat de balk precies werkt zoals gewenst.

Gemak bieden voor gebruikers

Ook bij andere features is goed gekeken naar de essentie. Netwerken, dat moet bij voorkeur laagdrempelig zijn. Niet alleen vanuit de filosofie van iTanks, maar ook voor de gebruikers van de app. Gebruik van de mobile app is daarom gratis en inloggen kan makkelijk met een LinkedIn of Google-profiel. Deze gebruikersprofielen zijn afgeschermd, maar contact met andere bedrijven is wel mogelijk via de iSolutionsGuide, waar bij de oplossingen direct de juiste contactpersoon te vinden is. En heb je een vraag uitgezet in het netwerk? Dan krijg je een melding als er een oplossing of innovatie is die daarop aansluit.

De interface is ontdaan van onnodige zaken, zodat de app makkelijk te gebruiken is, zowel voor mensen die mogelijkheden zoeken als voor gebruikers die oplossingen willen toevoegen aan het netwerk. Bij iEvents schrijf je je bijvoorbeeld zo in voor een webinar of event, terwijl je vanuit de iSolutionsGuide direct een pdf van de door jou gevonden oplossing kunt opslaan of versturen. Zo heb je makkelijk alle informatie die je hebt gevonden op een rijtje en kun je dit weer delen met jouw netwerk; win-win!

itanks-case-large (1)

Het netwerk van de toekomst

De mobile app van iTanks zit dus vol potentie en niet alleen voor gebruikers. Door de opzet is er volop mogelijkheid om nieuwe onderdelen toe te voegen, dus mocht er een nieuwe ‘i’ in de iTanks-netwerkdoelen verschijnen, dan is de app daarop vast voorbereid. Daarnaast is vooruitgedacht op het gebied van de structuur. De app, die onderdeel is van een platform waar ook de website van iTanks op is aangesloten, is ingericht zodat deze white label kan worden aangeboden. Dat biedt de mogelijkheid om in de toekomst ook andere netwerkpartijen en databases aan te sluiten op de iAsk-app. Zo houden we de lijntjes open en kan iTanks gewoon blijven doen waar ze goed in zijn: de juiste partijen bij elkaar brengen en begeleiden naar de oplossing of innovatie die hen het beste helpt!

Ook toe aan digitalisering?

Krijg je van deze case helemaal zin om te gaan netwerken met ons? Connect Holland is de partij voor het koppelen van databases aan de beste oplossingen, van analoge handelingen aan artificial intelligence en van de onlinewereld tot de belevingswereld van jouw doelgroep. We staan altijd open om te sparren over jouw vraagstuk of uitdaging. Neem daarvoor gerust contact op met Harm-Jan, project lead van deze case.

Bel of mail ons!

Vragen over deze case?
Neem contact op met:

Harm-Jan
Sluiten