Aneurysma

Digitale kennisbank UMC Utrecht

Online kennisbank voor wereldwijd onderzoek

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) doet wereldwijd onderzoek naar patiënten met een aneurysma (vaatverwijding) van de halsslagader (carotid aneurysm). Een zeldzame aandoening, en dat is lastig want gedegen onderzoek vraagt juist om veel patiëntgegevens.

De oplossing: een digitale kennisbank waar specialisten uit de hele wereld gegevens van mensen met deze aandoening delen. Connect Holland bouwde het CAR-platform (Carotid Aneurysm Registry).

Efficiënte formulieren en slimme dataverwerking

Door nauwe samenwerking met het onderzoeksteam leerden we het behandeltraject kennen. Dat werd de basis voor intuïtief webdesign en slimme formulieren waarmee artsen snel en efficiënt patiëntgegevens plaatsen. Voor het uploaden van de bijbehorende scans, bestanden van enkele gigabytes, maakten we gebruik van een streaming upload. 

Resultaat

Het eindresultaat is een platform op maat, met taalswitch naar het Engels voor wereldwijd gebruik. Omdat artsen soms weggeroepen worden, slaat het formulier de ingevoerde data automatisch op. Ten slotte is er een geautomatiseerde cooldown-periode van veertien dagen aan gekoppeld, die ruimte geeft voor wijzigingen achteraf door specialisten. Daarna is het formulier definitief voor gebruik door het onderzoeksteam. Daar worden de gegevens geëxporteerd naar het programma SPSS van waaruit belangrijke statistieken worden gemaakt.

± 650
Bezoekers per maand
55+
verschillende landen