Den Haag Doet

Den Haag Doet

Meest vernieuwende vrijwilligersplatform

Den Haag Doet is hét platform voor het vinden en aanbieden van vrijwilligerswerk in de Hofstad. Den Haag Doet ging in februari 2014 live. Opdrachtgever: PEP Den Haag, financiering: gemeente Den Haag.

Onze oplossing

Samen met PEP bouwden we een zeer complete, innovatieve online marktplaats voor vrijwilligerswerk: www.denhaagdoet.nl. Een website die zorgt voor een sterkere binding tussen Haagse vrijwilligers door te werven, stimuleren en informeren. 

Het digitale platform is modulair opgebouwd. De basis is een krachtig webplatform met een vacaturebank, talentenbank, academie én slimme integratie met social media en vindbaarheid in Google. Daarnaast is er een 'Mijn Omgeving' waaraan een loyaliteitsprogramma met kortingspas en webwinkel zijn gekoppeld. Een talentenscan geeft geautomatiseerd inzicht in de kwaliteiten van de vrijwilliger. Krachtige matchingssoftware ondersteunt het platform. Meer dan 50 intercedenten matchen op deze manier dagelijks duizenden vrijwilligers. 

Het resultaat

Sinds begin 2014 schreven al bijna 16 duizend vrijwilligers zich in, die iedere dag de beschikking hebben over ruim 1.250 vacatures. Organisaties kunnen in de Talentenbank zoeken naar 6 duizend geschikte kandidaten voor hun jobs. Processen rondom de inzet van vrijwilligers worden beoordeeld als transparant, logisch en gebruiksvriendelijk. Den Haag Doet heeft de naam hét meest innovatieve schoolvoorbeeld van digitale transformatie binnen vrijwilligerswerk in binnen- en buitenland te zijn.

We werken er samen met Pep Den Haag aan om Den Haag Doet in heel Nederland beschikbaar te maken. Eindhoven en Enschede zijn al aangesloten bij het netwerk. Daarnaast zijn we in gesprek met meer dan 25 gemeenten om dit digitale platform verder uit te bouwen.

Op dit moment ontwikkelen we de BurenhulpApp. Een app waarmee we buren aan elkaar koppelen voor incidentele hulp- en zorgvragen.

25000+
Bezoekers p.mnd.
>50
Vrijwilliger-intercedenten
16000+
Ingeschreven vrijwilligers
Belangstelling voor deze alles-in-één-oplossing?