C3 werkt!

De uitdaging

Juist in de grafische sector heeft de digitale transformatie grote impact op de werkgelegenheid. Stoere mannen met inkt in de aderen worden in hoog tempo vervangen door hoogopgeleide jongeren die alles kunnen met computers. Maar er moeten onherroepelijk meer mensen weg, dan er bij komen in de drukkerijwereld. Dus kwam de onderzoek- en opleidingsorganisatie GOC in actie…

Onze oplossing

Samen met loopbaankenners van C3 werkt! hebben we een mobiliteitsplatform opgezet. Resultaat: een aantrekkelijk vormgegeven website met een vacaturebank, sollicitatietips, testen, een kandidatenbank en een loopbaanwinkel. Maar ook - achterliggend - een uniek loopbaanbegeleidingssysteem op maat voor kandidaten, loopbaanadviseurs en de begeleidende organisaties. Zo brengen we zelfregie voor wie het kan, en hulp voor wie het nodig heeft samen, in één online omgeving.

Het resultaat

Daar zijn we trots op, samen met alle andere professionals die C3 werkt! hebben gebouwd en groot gemaakt. Want al bijna 12.000 werknemers uit de grafische sector en vele andere sectoren schreven zich in, en gebruiken het platform. Velen vonden een nieuwe baan, met of zonder steuntje in de rug van een loopbaanadviseur. Wat moeten wij daar nog aan toevoegen? 

Meer weten over dit portaal?