Responsive webdesign

Responsive webdesign

Een responsive website reageert op de grootte van het beeldscherm. Wordt de resolutie groter of kleiner? Dan past de website zich direct aan.

Een responsive design begint altijd vanuit de gedachte ‘mobile first’. Er wordt ontworpen voor het kleinste scherm en zo moet er selectief gekeken worden naar wat er wel of niet op een website komt. De redenatie: als content niet belangrijk genoeg is voor je telefoon, dan is dat het dat ook niet voor je desktop. Dit voorkomt grote, onoverzichtelijke websites. Waarop je bakken aan informatie kunt vinden. 

De onderdelen van de website zijn qua grootte relatief, maar ook hun bestaan is ‘relatief’. De responsive website op je smartphone kan minder content hebben dan de volledige website op je computer. Hierbij wordt er altijd nagedacht over welke content het belangrijkst is en wat gebruikers willen. Denk maar eens aan de heldere apps van banken, waar je binnen een paar keer klikken je saldo kan bekijken en dan aan hun gigantische websites.

Responsive webdesign, werkt op desktop, tablet en smartphone

Voorbeeld

Voorbeeld van een responsive product van ons? We ontwikkelden Facilicom en onze eigen productpagina: VrijwilligersOnline volledig responsive. Wanneer je de pagina kleiner maakt (slepen), verandert het design mee.