Native apps

de voor- en nadelen

Wat is een native app?

Een native app is een applicatie die je vanuit een app-store downloadt. Vooral met de opkomst van smartphones zijn apps bekend geworden. Een app kan gebruikmaken van de functionaliteit van je apparaat. Bijvoorbeeld van de camera in je tablet of de microfoon van je smartphone. Ook kan de gebruiker kan via de app pushberichten ontvangen. 

Daarnaast slaat een app gegevens lokaal op. Deze kunnen op verschillende manieren nuttig zijn. Zo kan een festival-app bijvoorbeeld een plattegrond als inhoud hebben. Deze kan een gebruiker na de installatie ten allen tijden oproepen. Ook zonder internetverbinding. Dit is een voordeel tegenover een responsive website, waarvoor altijd een internetverbinding nodig is. Wanneer de app de plattegrond zou ophalen van een website door middel van een internetverbinding, heet dit een hybride app. Dit is een tussenvorm van een native app en een website.

Een responsive website of een app?

Een native app is niet altijd de enige oplossing. De ontwikkelkosten zijn relatief hoog, vergeleken met het bouwen van een mobiele of responsive website. Dat komt omdat er voor ieder platform (Android, iOS, Windows) een andere app ontwikkelt moet worden en een andere techniek nodig is. Wanneer een nieuwe versie van zo'n besturingssysteem uitkomt, moet ook de app aangepast worden. Daarnaast moet de app wel aan de eisen van een store voorzien. De iOS-store controleert alle apps voordat ze online komen, de Google Play-store is hier soepeler in en controleert achteraf. Ook is een website bezoeken voor een gebruiker laagdrempeliger dan het downloaden van een app.

Wat past bij u?

Wilt u weten wat er bij u past? Wij helpen u graag met het vaststellen van uw doelen en de juiste keuze die daar bij past.