Liesbeth Van Tongeren
20.11.2020

Jeroen over 20 jaar ondernemerschap

Jeroen_tagline

Waarom ben je ooit als ondernemer gestart?

Mijn moeder zegt altijd dat ik als ondernemer geboren ben. Ondernemen zit misschien wel gewoon in je genen? Als kind van 10 jaar oud belde ik al met de KvK omdat ik een bedrijfje wilde starten. Niet veel later versierde ik een gratis jaarabonnement op het Financieel Dagblad en bij het lezen van alle verhalen droomde ik al over het opzetten van een eigen bedrijf. Tijdens mijn studie Bedrijfskunde - ik was toen 19 jaar - kon ik "eindelijk" mijn eerste echte bedrijf inschrijven: Connect Holland. Later zijn daar nog zeven andere bedrijven bijgekomen.

Jeroen_1989

Wat is een hoogtepunt in je carrière?

Zakelijk heb ik niet één specifiek hoogtepunt. Ik geniet ervan 'when a plan comes together'! Dit kan het winnen van een DIA-award zijn of een deal waar je maanden aan hebt gewerkt. Of een nieuwe medewerker die een perfecte fit blijkt te zijn. Verder houd ik ook van de vibe die je voelt als een team in de juiste flow zit. De beste resultaten zijn dan bijna vanzelfsprekend en een dikke glimlach gegarandeerd. Als ondernemer moet je opletten als die flow weer verdwijnt, want dát zijn de momenten waarop je als ondernemer het verschil kunt maken voor je bedrijf.

Wat is een dieptepunt in je carrière?

We hebben in 20 jaar veel meegemaakt. Lief en leed hebben we gedeeld met onze mensen. Trieste momenten met een traan op persoonlijk vlak zitten daar helaas ook bij. Zakelijk hebben we zeker ook tegenslagen gehad maar - hoe cliché ook - je leert het meeste van deze momenten. Zo leren we nu ook weer veel tijdens deze coronacrisis. Tijdens elk dieptepunt wordt je aanpassingsvermogen op de proef gesteld.

Wat voor persoonlijke groei heb je doorgemaakt?

Ik ben ooit in mijn eentje het bedrijf begonnen. In een tijd dat op veel vlakken alles nieuw was. Ik was een pionier in 1999. Twintig jaar later kies ik meer de rol van de ondernemer die zijn mensen voorziet van advies en vertrouwen om zelf te gaan ondernemen. Ik ontwikkelde mij van een pionier tot een leider. Dit zie je ook duidelijk terug in de rol die ik nu inneem binnen het bedrijf. Het bedrijf wordt gerund door de teams en ik ondersteun ze zodat ze het maximale uit zichzelf en hun team kunnen halen. De medewerkers maken het verschil.

Eerste_kantoor

Hoe zou je het liefst omschreven willen worden door jouw klanten?

Ik heb eens uitgerekend dat ik meer dan 50.000 uur in de digitale sector werkzaam ben. Ik wil die ervaring en kennis inzetten voor ambitieuze klanten die net als ik de top willen bereiken. Is de omschrijving 'bergbeklimmer' dan iets? :-)

Niet voor niets is onze missie: staying ahead of the curve in a digital world.

Wat is jouw drijfveer?

Mijn drijfveer is dat ik elke dag met plezier aan het werk kan. Dat krijg ik op dit punt van mijn carrière door impact te maken op de persoonlijke groei en ambitie van de mensen waarmee ik werk. Dit hoeven trouwens zeker niet altijd collega's of businesspartners te zijn.

Wat zou je je kinderen graag mee willen geven?

Ik vertel mijn kinderen altijd: start nooit een eigen bedrijf want het kost je veel meer tijd en energie dan je lief is. En als je het dan toch doet, geef dan álles wat je in je hebt en geef niet op!

Meer blogs

Sluiten