Robert Revet
DE Team websites
31.03.2021

Bezoekersrecords door uitzonderlijke tijden binnen de reisbranche

lukas-blazek-mcSDtbWXUZU-unsplash

Het is geen geheim dat 2020 een enorme boost heeft gegeven aan de digitale transformatie van organisaties. Zo ook bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). SGR is sinds 1983 al een instituut in Nederland. SGR hielp al meer dan 140.000 reizigers, keerde al meer dan 50 miljoen euro uit en is verantwoordelijk voor 1,8 miljoen boekingen mét SGR garantie per jaar.


Sinds 2020 zijn wij de trotse digitale partner van SGR. We ontwikkelden de veelbezochte website www.sgr.nl.
Vanzelfsprekend is de website een bedrijfskritisch onderdeel in de communicatie van SGR waardoor er hoge eisen aan de continuïteit van het platform én aan ons als leverancier worden gesteld. De website kent grote schommelingen in bezoekersverkeer. Halverwege 2020 namen wij de website over en bouwden hem futureproof verder uit. Uiteraard in nauwe samenwerking met SGR. We verplaatsten de website naar onze gecertificeerde Amazon Web Service Cloud omgeving.


Roadmap
Nadat binnen enkele weken de overname gereed was en de performance- en security verbeteringen waren doorgevoerd is gestart met een snelle doorontwikkeling van het platform. Tijdens een aantal korte focussessies is een roadmap opgesteld en zijn in korte iteraties de verbeteringen gerealiseerd. Met een performance verbetering van meer dan 20%. Met frequente releases werden de verbeteringen snel zichtbaar voor SGR klanten.


Multisite strategie
De stevige nieuwe basis (gebaseerd op Open Source elementen) vormden het uitgangspunt voor de nieuw te voeren multisite strategie. Binnen deze strategie worden op dit moment ook de nieuwe websites van SGRZ en het Calamiteitenfonds volledig vernieuwd. Alles gebaseerd op één basisplatform.


Conclusie
2020 en begin 2021 waren een uitzonderlijke tijden binnen de reisbranche. Daarom werden alle bezoekersrecords gebroken en zagen wij op onze cloudinfrastructuur 899% meer bezoekers zonder enige downtime. Een prestatie waar we trots op zijn.
 

Meer blogs

Wil je graag meer informatie?

Wat fijn dat je onze blog hebt gelezen. Ben je zo enthousiast geworden dat je meer wilt weten. Of zijn bepaalde elementen van de blog niet duidelijk?  Neem gerust contact op met de contactpersoon van deze blog.

Bel of mail ons!

Vragen over dit blog?
Neem contact op met:

Robert
Sluiten