LABtalk: Inhaken op Social Media

LABtalk: Inhaken op Social Media

22 Mar 2018 - 17:00
Kratonkade 9, Rotterdam

De LABtalk is een periodiek terugkerend mini-event van Connect Holland voor een aantal van onze geselecteerde klanten, bevriende ondernemers en stakeholders.​ ​

Een kleine selectie mannen en vrouwen van de top van ondernemend Nederland (en soms van daarbuiten).

We laten elke maand een super specialist aan het woord op één innovatief onderwerp. Altijd een onderwerp waar we veel van horen, jij als ondernemer echt innovatie disruptie mee zou kunnen bereiken, maar eigenlijk niemand echt van weet hoe het nou zit….. 

De specialist die we uitnodigen heeft diepgaande kennis van het onderwerp én kan het ook nog in begrijpbare taal uitleggen en concrete toepassingen voor jouw business schetsen. 

Dit keer is de specialist Komala Mazerant en het onderwerp "Inhaken op Social Media". Een spectaculaire 4 miljoen dollar is wat er in 2013 werd uitgegeven voor 30 seconden zendtijd tijdens de reclame-break van de Super Bowl. Een gigantisch bedrag. Hoe tof zou het zijn als je het massale publiek van de Super Bowl bereikt zonder dit astronomische bedrag uit te geven? Klinkt goed toch?

Sociale netwerken als Facebook maken gebruik van een slim algoritme om te bepalen wat gebruikers als jij en ik graag op onze tijdlijn willen zien. Pakken kattenfilmpjes mijn aandacht? Grote kans dat ik dan in de toekomst meer kattenfilmpjes in mijn tijdlijn ga zien. Het algoritme pakt de rol van digitale eindredacteur die bepaalt wat wij op social media zien. Maar hoe maak je nu slim gebruik van dit algoritme op social media? 

Komala, Hoofddocent Communicatie bij de University of Applied Sciences in Rotterdam weet de antwoorden en deelt ​haar kennis graag tijdens LABtalk.