In één week innoveren, versnellen én toetsen bij de doelgroep.

De Design Sprint is een krachtige tool om razendsnel nieuwe producten of verbeteringen op basis van bestaande producten te valideren.

Design Sprint

De Design Sprint is ons scherpste stuk gereedschap om innovatie te versnellen. De basis voor dit proces is gelegd door Google Ventures in samenwerking met de Stanford University. Met meer dan 100 afgeronde sprints hebben wij dit proces in ons Connext Lab nog verder fijngeslepen om in 5 dagen tijd tot de beste resultaten te komen. Ook organisaties als Airbnb, Slack en Uber gebruiken deze methode om hun producten razendsnel te verbeteren.

designsprint_tussen

Design Sprint Methode

De Design Sprint is een vijfdaagse methode voor het beantwoorden van bedrijfskritische vraagstukken door middel van design, rapid prototyping en het testen van ideeën met echte gebruikers. Het resultaat is een realistisch prototype, getest met echte gebruikers én een strategisch ontwikkel document als basis voor de weg naar het definitieve product. Onze Connext Labs zijn te vinden in Rotterdam, Amsterdam en Heerlen. Daarnaast kunnen wij ons pop-up lab opzetten op iedere andere locatie!

Meer weten over de Design Sprint? Contact opnemen

Wanneer gebruik je de Design Sprint?

De Design Sprint is een ideaal instrument voor organisaties met vraagstukken over:

  • Het testen van een organisatieverandering
  • Het testen van een productidee, -concept of -formule;
  • Het ontwikkelen en testen van een vernieuwde website of applicatie;
  • Het verbeteren van een bestaande website, of applicatie;
  • Het ontwikkelen van een nieuwe propositie en/of productmarkt-combinatie. 

Wat heb ik nodig voor een Design Sprint?

Een tijdsinvestering van 5 dagen.
Een team bestaat uit maximaal zeven mensen. Hiervan levert Connect Holland tenminste één UX-designer en afhankelijk van de onderzoeksvraag ook een technisch specialist of een communicatie strateeg. De andere stoelen vult u zelf als klant. Uiteraard adviseren wij u bij het samenstellen van de teams.


Een onderzoeksvraag of uitdaging.
We beginnen elke sprint met een onderzoeksvraag. Dit is het gezamenlijke vertrekpunt. Enkele voorbeelden van uitdagingen die de revue passeerden in ons lab:
    •    Hoe kan ik mijn reserveringsafdeling automatiseren? Bekijk het resultaat
    •    Waar moet onze nieuwe corporate website aan voldoen?
    •    Hoe kunnen we bijverdienen in de Bijstand aantrekkelijker maken?
    •    Hoe kunnen wij onze regionale kantoren ondersteunen bij het optimaliseren van hun dienstverlening?
Connext Lab biedt de faciliteiten én de facilitator. Alles top-of-the-bill en volledig verzorgd. Zodat jij je met jouw team volledig kan focussen op het proces.

Waarom kiezen voor Connext Lab?

  1. Kwaliteit. Wij gaan alleen voor het beste. Dat zie je terug in onze mensen, onze faciliteiten, onze methode én onze terugkerende klanten.
  2. Mensen. We werken met de beste facilitators, UX-designers, technisch specialisten en communicatie strategen. Wij werken met een pool van mensen, die we koppelen aan een design sprint op basis van ervaring, achtergrond en duidelijk klik met de klant.
  3. Faciliteiten. Onze labs zijn volledig uitgerust met alles wat je nodig hebt om tot een optimaal resultaat te komen. Fijne werkruimtes waarin je met je team volledig focust op het proces. Van de professionele testopstelling voor de validatie dag tot de goed-getimede brain breaks en de uitgebalanceerde lunch.
  4. Methode. Met meer dan 100 sprints aan ervaring hebben wij het Design Sprint proces fijngeslepen tot onze scherpste tool om innovatie mee te versnellen. Alles in dit proces is doordacht en getimed voor een optimaal resultaat. Ondertussen blijven wij continu doorontwikkelen, aan de hand van ontwikkelingen in de markt en de ervaring van onze klanten.

Wat zijn de voordelen?

snelkookpan Created with Sketch.

5-daagse snelkookpan

Binnen 5 dagen weten of je de juiste keuze in je investering maakt.

besluitvorming Created with Sketch.

Besluitvorming

Snelheid, efficiëntie en focus nemen toe.

effort Created with Sketch.

Team effort

Meer co-creatie tussen en teamspirit van individuen.

helderheid Created with Sketch.

Helderheid

Een helder proces voor het versnellen van innovatie.

start Created with Sketch.

Een vliegende start

Een duidelijke start en richting aan een nieuw project.

Wat anderen aan ons hebben gehad

Sluiten